TELEFON

+385 35 442 056
+385 91 22 44 250

SLAVONSKI BROD

Stjepana Marjanovića 2

RADNO VRIJEME

Pon-pet: 08:00-21:00
Sub: 08:00-13:00

NOVOSTI

Da se ne zaboravi mjesec svibanj 1992. godine, okupljene malonogometne ekipe

Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od toga 28 u Slavonskom Brodu. Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, naš grad je proživljavao najteže trenutke u svojoj povijesti. U napadima i u eksplozijama topničkih i minobacačkih granata ispaljenih iz Bosne ili u prasku bombi izbačenih iz zrakoplova poginulo je 16 osoba od toga 6 djece te ranjeno 60 osoba, 30 teško.

U sjećanje na tu krvavu nedjelju te u spomen na pogibiju djece u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu, a osobito u mjesecu svibnju 1992. godine, slavonskobrodska HVIDR-a organizirala je četvrti Memorijalni malonogometni turnir “Da se ne zaboravi”.

Unatoč svemu, turnir u spomen na poginulu djecu, ove godine je održan što na našu žalost prošle godine nismo uspjeli. Moram vam reći da smo prošle godine imali prijavljene 24 ekipe iz svih krajeva Lijepe naše pa i šire, ali nas je epidemija spriječila u održavanju. Ove godine imali smo samo pet ekipa. Dugo smo čekali dozvole, odobrenja tako da smo sve u zadnja četiri dana posložili. Na današnji dan moram se sjetiti i mog prijatelja, pokojnog Adolfa Škrpana, koji je zajedno sa mnom bio i inicijator ovog turnira. Htjeli smo nešto napraviti da Grad i na ovaj način obilježi pogibiju i žrtvu te nevine djece – rekao je predsjednik HVIDRe Slavonski Brod, Mato Pudić.

Iako plasman ekipa nije ovdje najbitniji nego je glavni razlog održavanja turnira sadržan u samom njegovom nazivu „Da se ne zaboravi“, u nastavku donosimo poredak prve tri ekipe te imena najboljih pojedinaca turnira. Plakete i pehare najboljima uručio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Najbolje ekipe

1. HVIDRa SB II
2. MNK Trilj
3. Ustanik

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Josip Furjanić, najboljim golmanom Mario Jozić dok je Ivan Krešimir Caktaš ponio epitet najboljeg igrača turnira.

Izvor:  E_Brod