TELEFON

+385 35 442 056
+385 91 22 44 250

SLAVONSKI BROD

Stjepana Marjanovića 2

RADNO VRIJEME

Pon-pet: 08:00-21:00
Sub: 08:00-13:00

NOVOSTI

Projekt „Mreža SB“ – Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata u Slavonskom Brodu

Projekti su budućnost i za hrvatske branitelje – naglasio je Mato Pudić, predsjednik HVIDR-e Slavonski Brod.

Danas je u prostorijama Udruge hrvatskih vojnih invalida Slavonski Brod (HVIDR-a) predstavljen projekt „Mreža SB“ – Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata u Slavonskom Brodu.

Vrijednost projekta je 1.993.322,42 kn.

Iznos EU potpore iznosi 1.694.324,06 kn. Sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”; Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku, dok funkciju Posredničkog tijela 2 obnaša Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Cilj projekta je širiti mrežu socijalnih izvaninstitucionalnih usluga koje će pridonijeti manjoj ovisnosti o institucijama, povećati socijalnu uključenost u društvu i unaprijediti kvalitetu življenja za 150 branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u Brodsko-posavskoj županiji.

Projekt omogućuje pružanje usluga psihosocijalne pomoći uz sportsko-rehabilitacijske aktivnosti i angažmanom psihologa, pružanje usluga u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti kao i usluga zdravstvene skrbi pružanjem usluge prijevoza te usluga fizioterapeuta i masera.

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dana 05. veljače 2020. godine Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a) započela je s provedbom projektnih aktivnosti.

Projektni partner je Zajednica udruga HVIDR-a Brodsko – Posavske županije, čiji je predsjednik Štefan Paun.

Za osiguranje učinkovite provedbe elemenata projekta angažirane su dvije psihologinje, Davorka Čavar i Vesna Jerković koje će kroz

psihološko-savjetodavne radionice, mentorstvo i ljetne kampove pružati psihološku pomoć za branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članove njihove obitelji; zaposlen je asistent za izvođenje sportsko rehabilitacijskih aktivnosti, Marina Jerković. Održavaju se razne sportsko rehabilitacijske aktivnosti; u planu je nabavljanje opreme za provođenje istih; zatim organizacija 2 turnira i 2 natjecanja u streljaštva.

Nadalje, zaposlene su 4 gerontodomaćice koje će pružati usluge u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti za 16 branitelja Domovinskog rata. Vezano za pružanje usluga zdravstvene skrbi angažirani su fizioterapeut Tomislav Bajić i maser Luana Pavelić za 40 pripadnika ciljne skupine.

Nabavljeno je kombi vozilo koje je nužno za provođenje usluge prijevoza u svrhu obavljanja liječničkih pregleda, terapija i kontrola za branitelje Domovinskog rata.

Zaposlen je vozač, Goran Tomić, za prijevoz istih. Također, zaposlene su dvije osobe za upravljanje projektom, voditelj projekta Fran Galić i projektni asistent Katarina Sokolović. Navedenim aktivnostima projekt „Mreža SB“ nadopunjuje mrežu socijalnih usluga, pruža značajan doprinos povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nadamo se uspjehu i želimo braniteljima kroz ovaj projekt omogućiti da se svakome poveća kvaliteta života, usvoje zdrave životne navike i da se kroz aktivnosti koje nudimo uključe u društvo.

Webp.net resizeimage 1
Webp.net resizeimage 4
Webp.net resizeimage 3
Webp.net resizeimage

                 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

  Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a).