TELEFON

+385 35 442 056
+385 91 22 44 250

SLAVONSKI BROD

Stjepana Marjanovića 2

RADNO VRIJEME

Pon-pet: 08:00-21:00
Sub: 08:00-13:00

NOVOSTI

Sportska aktivnost u kojoj Brođani imaju dugu tradiciju, projektom HVIDR-e mogla bi ponovno oživjeti.

Sportska aktivnost u kojoj Brođani imaju dugu tradiciju, projektom brodske udruge mogla bi ponovno oživjeti.

SLAVONSKI BROD – Jedna će slavonskobrodska udruga dobiti priliku zauzeti novu poziciju u centru grada. Naime, radi se o nekadašnjoj zgradi zračne streljane u Ulici Petra Krešimira IV. koju Grad Slavonski Brod, danas objavljenim Natječajem, nudi na upravljanje i korištenje za obavljanje aktivnosti udruge i to na period od pet godina.

U poslove upravljanja građevinom ubrojeno je, pritom, redovito održavanje građevine u građevinskom i funkcionalnom smislu prema namjeni građevine, primjerena zaštita građevine, određivanje i provođenje unutarnjeg reda u građevini, primjereno osiguranje građevine, obavljanje stalnih i godišnjih pregleda građevine radi utvrđivanja njezinog stanja u građevinskom i funkcionalnom smislu, kontrola korištenja građevine sukladno sklopljenim ugovorima, donošenje godišnjeg programa upravljanja građevinom te drugi poslovi koji prema posebnim propisima spadaju u ‘upravljanje građevinom’.

Budući će korisnik biti dužan podmirivati i troškove tekućeg održavanja građevine, odnosno, plaćati režije.

Kriteriji za davanje određene građevine na upravljanje i korištenje udruzi, pod obaveznim uključuju zakonitu registraciju udruge te određeni broj članova i godina aktivnog rada. Ispuni li više udruga navedene uvjete, prednost će imati onaj podnositelj koji okuplja veći broj članova i ima dužu tradiciju.

U tomu će teško koja slavonskobrodska udruga pobijediti HVIDR-u koja ima 460 članova i gotovo tri desetljeća tradicije. Kako je za SBplus kazao njezin predsjednik Mato Pudić, upravo svi oni zajedničkim snagama, u sklopu projekta „Mreža SB” – ‘Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata u Slavonskom Brodu’, planiraju urediti objekt stare zračne streljane i vlastitim ga sredstvima osposobiti za ponovno korištenje.

– Tradicija streljaštva brodskih klubova duga je sedamdesetak godina i prava je šteta da još nemamo profesionalnu streljanu. Još prije rata sudjelovali smo u različitim streljačkim natjecanjima. Naše ćemo članarine uložiti u uređenje starog gradskog prostora kako bi ratni vojni invalidi, branitelji, ali i drugi građani, ponovno imali takvu aktivnost u gradu. – za SBplus pojasnio je prošli tjedan Mato Pudić.

Izvor: SB plus portal