TELEFON

+385 35 442 056
+385 91 22 44 250

SLAVONSKI BROD

Stjepana Marjanovića 2

RADNO VRIJEME

Pon-pet: 08:00-21:00
Sub: 08:00-13:00

NOVOSTI

Vlado Marić poručuje: Otkud vam pravo pozivom Bajagi stavljati sol na ranu hrvatskim braniteljima i građanima Slavonskog Broda

“HVIDRI Slavonski Brod on je definitivno nepoželjna osoba u Slavonskom Brodu kao i u Republici Hrvatskoj.”

SLAVONSKI BROD – Bajaga neće nastupiti na Danima piva u Karlovcu i prema pisnju medija, upravo su braniteljske udruge izvršile pritisak za otkazivanje nastupa Bajage. No Bajagin planirani nastup i koncert 25. kolovoza na CMC Slavonija festu sve češće spominje se i u Slavonskom Brodu. U gradu koji je još uvijek grad, i u kojem vlada sistem “tko voli nek izvoli” bez obzira o čemu je riječ, Bajagin nastup ne odobravaju svi, i to su jasno i rekli.

– HVIDRA Slavonski Brod kao i ja osobno najavljeni nastup srbijanskog glazbenika Momčila Bajagića – Bajage na CMC festivalu u Slavonskom Brodu doživljavamo kao tešku provokaciju. Glazbenik koji izgovori riječi u okupiranom Kninu “Kreće armija srpska i jednom zauvek ,sve će da vas smrska” i ima namjeru doći u Slavonski Brod i pjevati krajnje je uvredljivo,provokativno licemjerno i nedopustivo. Zar treba podsjećati bilo koga u Hrvatskoj kako je naš Slavonski Brod u Domovinskom ratu imao od posljedica veliko srpske agresije tolika stradanja , tolike žrtve i patnje od djece,civila do hrvatskih branitelja. Sada nam dolazi kako je najavljeno taj nemam ljepšu riječ od riječi “veliko srpski četnik” koji je to podržavao bez isprike i riječi kajanja pružati svoje “umjetničke usluge” u Slavonskom Brodu. Prestrašno za sve nas kojima je stalo do digniteta, časti i ponosa našeg članstva kao i svih poginulih i stradalih hrvatskih branitelja i civila u Domivinskom ratu. Također i svih hrvatskih građana koji imaju nacionalnu svijest i savjest.

Za nas u HVIDRI Slavonski Brod on je definitivno nepoželjna osoba u Slavonskom Brodu kao i u Republici Hrvatskoj. Oštro osuđujemo svaku političku opciju i one koji su ga pozvali u ime organizatora CMC festivala da nastupi na glazbenom maratonu u Slavonskom Brodu. Gospodo koji ste odgovorni za njegov dolazak zapitajte se otkud vam pravo pozivom Bajagi stavljati sol na ranu hrvatskim braniteljima i građanima Slavonskog Broda. Ako za vas nije za nas je to krajnje skandalozan i sramotan čin i nećemo nikada takve pojave tolerirati i prihvatiti. Da budem do kraja jasan i precizan ako za neke nisam Vučić i mali Vučićići poput Bajage jednostavno za nas u Hvidri Slavonski Brod nisu dobro došli gosti u našem gradu i Republici Hrvatskoj i tu nema kompromisa.- kazao nam je Vlado Marić, dopredsjednik HVIDR-e Slavonski Brod.

Izvor: E_Brod