171020124337713Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, koja broji 1570 članova od kojih je njih 300-tinjak aktivno, u procesu je otvaranja zadruge. Cilj je, kažu, članovima Udruge HVIDR-e koji se bave proizvodnjom pomoći u plasiranju njihovih proizvoda.

- Pokušavamo ono što ne može naša politika. A to je ostvariti vezu sa Dalmacijom, kako bismo tamo plasirali naše proizvode. S toga kada čujete da idemo u Trilj, Split, Sinj, Dubrovnik, Metković znajte kako nisu u pitanju izleti, već upravo putovanja na kojima pokušavamo ovu ideju realizirati. Tako smo u suradnji s HVIDR-om brodsko-posavske županije napravili dogovor sa Sušarom u Sinju gdje ćemo plasirati naše poljoprivredne proizvode: grah, mahunarke i sl. – kazao je Mato Pudić, predsjednik Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, dodajući kako su u pregovorima i s Metkovićem.

Cilj je, naime, postići dogovor da se, kako je naglasio, "višak" mandarina iz Metkovića dobije u Slavonski Brod. Podijelili bismo ga onda hrvatskim braniteljima i socijalno ugroženim obitljima – dodao je Pudić najavivši i osnutak moto kluba.

No daleko važnije od moto kluba je činjenica kako im je prošao trogodišnji projekt o plaćenom tajniku zašto su im odobrena sredstva u iznosu od sto tisuća kuna što će dodatno olakšati rad u HVIDR-i. Imamo i ugovor s razvojnom agencijom koja nam radi projekte. Radimo koliko možemo i nadamo se da će biti sve bolje i bolje. Naime, nivo rada udruga se u zadnje dvije godine povećao – zaključio je Pudić.