27 krunica 001Ova manifestacija pod nazivom „27 krunica za 27 godina" tijekom koje splitski branitelji i bajkeri posjećuju mjesta od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest povezala je jug, sjever, središnju i istočnu Hrvatsku u odavanju počasti poginulim braniteljima.

Članovi Moto kluba 4. Gardijska brigada iz Splita u suradnji s Moto klubom Veterani Hrvatska, u srijedu 25. travnja 2018.g. postavili su krunicu na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu, uz paljenje svijeća i kratku molitvu.

Manifestacija je ovo koju organizira Moto klub 4. Gardijska brigada Split, povodom 27 godina od utemeljenja 4. Gardijske brigade "Pauci", pod nazivom "27 krunica za 27 godina"gdje zajedno s drugim moto klubovima i udrugama hrvatskih branitelja obilaze 27 hrvatskih gradova, u kojima će položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata. Tom će prigodom na svaki spomenik staviti po jednu posvećenu krunicu.

Članovi Udruge HVIDR-a Slavonski Brod su po završetku službenog protokola, u Domu HVIDR-a ugostili sve prijatelje, hrvatske branitelje i braću po oružju iz cijele Hrvatske, bivše pripadnike slavnih ratnih postrojbi Hrvatske vojske.

Povratak na naslovnicu