15819631871162129680Danas je u prostorijama HVIDR-e održana dodjela priznanja najboljim sportašima Brodsko-posavske županije

Najuspješnijim sportašima proglašeni su Leon Majstorić iz BK Brod i Igor Ilić iz Hapkido kluba "Brod".

Prvo mjesto po peti puta pripalo je Antunu Novakoviću iz KKK Olimpik.
Najuspješnija sportašice godine je Vanesa Tot iz KKK Marsonia, Dunja Lipovac iz KKK Olimpik druga je najbolja sportašica, a treće mjesto pripalo je Mihaeli Lazić iz ŽKK Brod na Savi.
Najuspješnije županijske muške ekipe su Đuro Đaković, šahovski klub iz Slavonskog Broda, Bosački klub Radnički iz Slavonskog Broda, dok je plaketa i pisano priznanje otišlo u ruke KKK OLimpik četvrti puta za redom.

Najuspješniji županijski sportaš s invaliditetom je Borna Sečić iz Boćarskog kluba Dan Slavonski brod.

Najuspješnija županijska slikarska društva osnovnih i srednjih škola danas je uručila Anica Vukašinović, pročelnica Upravnog odjela za školstvo. Među srednjim školama najbolje je Sportsko športsko društvo Elektrotehničar iz elektrotehničko- ekonomske škole iz Nove Gradiške,a među osnovnim školama najbolje ŠSD je Plavi sokol OŠ Hugo Badalića.

Najuspješnije ženske ekipe županije su Ženski vaterpolo klub Marsonia, Ženski košarkaški klub Brod na Savi. Najbolji među najboljima je Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška.Za najuspješnije rezultate pojedinaca mlađih dobnih uzrasta nagrade je uručio je Slavko Mirković, a primili su ih Gabrijel Veočić iz BK Brod, Ria Glas iz Vateroplo kluba Marsonia, Edita Poljac IZ ŽK Brod na Savi SB, ,Leona Pavlešin iz KKK Olimpik,  Lukas Juranić iz šahovskog kluba te Darko Erceg, Domagoj Babic, Dora Opacak iz KKK Marsonia. Jedini rukometaš koji je dobio priznaje je Marko Bajan RK Slavonski Brod.

Pisana priznanja za darovite sportaše primilo je ukupno sportaša iz 15 klubova BK Brod, RK Brod , Ženski vaterpolo klub Marsonia, ŽK Brod na Savi, Šahovski klub Đuro Đaković, Sloga NK iz Nove Gradiške, Plivački klub Marsonia , KKK OLimpik , ŽOK Nova Gradiška, Vaterpolo klub Marsonia, Atletski klub Marsonia, KKK Marsonia, Kosarkaski klub Brod, Odbojkaški klub Posavina brod.

U kategoriji za podvig godine prigodnu plakatu i pisano priznanje uručio je Zdenko Horvat Marku Lipovcu iz KKK Olimpik, dok su posenba priznanja za sportske uspjehe danas uručena Mati Opačku i Krunoslavu Hofferu za posebne zasluge u sportu i životno djelo. Nagradu je uručio Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko- posavke županije.

Svima čestitamo na ostvarenom uspjehu.

Povratak na naslovnicu