30. OBLJETNICA OSNUTKA HVIDR-a RH

DAK 9777 683x1024Inicijativa za osnivanje HVIDR-a RH nastala je 25. veljače 1992. godine od strane ranjenika teško stradalih u obrani suvereniteta RH koji su se nalazili na rehabilitaciji u Božidarevićevoj bolnici u Zagrebu. Osnivačka skupština udruge održana je 25. travnja 1992. godine u Zagrebu.

HVIDR-a RH je osnovana u cilju socijalne i pravne zaštite HRVI Domovinskog rata, te promicanja, razvitka i unapređenja vrijednosti Domovinskog rata, kao i njegovih žrtava.

Povodom obilježavanja 30. obljetnice osnutka HVIDR-a RH, delegacija HVIDR-a RH položila je vijence i zapalila svijeće u spomen svim poginulim i umrlim Hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kod spomenika Glas Hrvatske žrtve – Zid boli, kod središnjeg križa u Aleji poginulih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška, te na grob prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Nakon toga zapaljene su svijeće ispred spomenika HVIDR-a RH u Božidarevićevoj ulici u Zagrebu. Daljnjim slijedom obilježavanja, u poslovnim prostorijama Udruge u Zagrebu održane su sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora HVIDR-a RH.

U povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka HVIDR-a RH, Predsjedništvo i Glavni odbor podijelili su priznanja zaslužnim članovima. Između ostalih, Povelju zahvalnosti HVIDR-a RH za iznimne zasluge na području socijalne i pravne zaštite HRVI-a, višegodišnji rad na unapređenju ustroja i rada HVIDR-a RH, realizaciji projekata te doprinos razvitku ugleda i položaja udruge u RH i inozemstvu dobio je i predsjednik ZU HVIDR-a Brodsko-posavske županije ŠTEFAN PAUN.

Nagradu za istaknute zasluge i doprinos na području socijalne i pravne zaštite HRVI, ustroju i radu Udruge sa najvećim brojem članova – Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, dodijeljena je predsjedniku Udruge HVIDR-a Slavonski Brod MATI PUDIĆU.

20220301 192928

image 50373889

Povratak na naslovnicu

Brojač posjeta

Nacionalna zaklada

Please publish modules in offcanvas position.