Kreso SiposU domu HVIDR-a Slavonski Brod, 20. listopada 2017. održana je izvještajno-izborna skupština Udruge veterana 3. GBR "Kune" - Ogranak Slavonski Brod.

Jednoglasnom odlukom članova za novog predsjednika izabran je general-bojnik u mirovini KREŠIMIR ŠIPOŠ.

Govoreći o svojim planovima, novi predsjednik Udruge nam je rekao – Kad smo za vrijeme rata imali snage, znanja i sposobnosti obraniti se i pobijediti daleko nadmoćnijeg neprijatelja, danas u miru itekako imamo i znanja i sposobnosti doprinijeti boljitku življenja.

Naša je Hrvatska prekrasna zemlja i stoga nećemo dozvoliti nikomeda piše našu povijest, je smo mi koju smo je stvarali još uvijek živi, tako nećemo dozvoliti bilo kome da je još dodatno osiromaši kroz sve moguće vidove kriminaliteta i korupcije. To je prije svega naša moralna obaveza prema našim poginulim kolegama koji su svoje živote dali za sretnu, neovisnu i bogatu zemlju, a ne ovakvu, pokradenu i razjedinjenu.

Nažalost, javnost uglavnom udruge proistekle iz Domovinskog rata, a njih doista ima beskonačno mnogo, doživljava kao još jedan dodatni teret društva. S tim u svezi moj je cilj i zadaća izdignuti se iz dosadašnjeg pristupa i rada udruge, primijeniti novi, drugačiji pristup u radu, u djelovanju udruge, s izričitim služenjem općem društvenom dobru, na području i u sredini u kojoj mi živimo. Da nas javnost i svi ostali subjekti u našoj sredini percipiraju kao zdravo tkivo i populaciju, kao svog partnera po svim pitanjima općeg društvenog života.-

Za dopredsjednika je izabran Luka Krijan, Mesud Šabanović je predsjednik Nadzornog obora, a predsjednik Suda časti je Ivan Raguž.

1 1 620x465