hvidralogo2Udruga HVIDR-a Slavonski Brod je dragovoljna udruga HVIDR-a, koje se radi zaštite i promicanja zajedničkih nacionalnih, humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih, sportskih, kulturnih i drugih interesa i ciljeva koji nisu u suprotnosti sa Ustavom i zakonom, te zajedničkih uvjerenja, bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarskih procjenjivih koristi, podvrgavaju pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje Udruge.

Udruga HVIDR-a Slavonski Brod je pravna osoba upisana u Registar udruga Republike Hrvatske pri Uredu državne uprave Brodsko-posavske županije.

Udruga HVIDR-a Slavonski Brod je osnovana u cilju socijalne i pravne zaštite hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, te promicanja, razvitka i unapređenja vrijednosti Domovinskog rata, kao i njegovih žrtava.

Udruga sukladno ciljevima djeluje na području branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ljudskih prava i socijalne djelatnosti.

Radi ostvarenja svih ciljeva Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, na temelju Odluke Skupštine, dragovoljno se udružuje u zajednicu udruga i članova HVIDR-a Brodsko-posavske županije kao i krovnu udrugu zajednicu županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a Republike Hrvatske.

Zaklada2Sjedište Udruge HVIDR-a Slavonski Brod je na adresi:

35000 Slavonski Brod, Stjepana Marjanovića 2

Udruga HVIDR-a Slavonski Brod je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

 Povratak na naslovnicu